Att göra plats för det du verkligen vill

Igår kväll träffades jag och två av mina bästa vänner för att göra kollage. Vi gör det med jämna mellanrum och det är lika magiskt varenda gång att se vad som tar form. Jag hade det nya året i tankarna när jag började riva bilder och texter ur tidningar. Det kändes lätt och i takt med att bildhögen växte klarnade det kring vad jag ville få fram.

Men när det var dags att välja ut och börja limma kändes det inte lika lätt längre. Jag valde bort och valde bort tills jag satt med två bilder och ett ord kvar som jag lite motvilligt klistrade fast när tiden började rinna ut. Det såg så tomt ut. Ödsligt. Torftigt.

Men då såg jag. Eller kände snarare. En djup och innerlig längtan efter enkelhet. En längtan efter att välja bort hundra saker för att kunna koncentrera mig på en, efter att hålla ut, att segla förbi allt motstånd och få skörda frukten av hårt arbete. Längtan efter att ge allt jag har utan så många tankar på vad mitt görande leder till.

Jag lever redan ganska enkelt. Det finns tomma luckor i min kalender. Ledig tid att göra ingenting på. Min utmaning är att sluta hålla alla dörrar öppna, sluta ta några få steg åt ett håll för att sedan göra helt om och välja en annan väg. Att välja några få saker och ge dem allt jag har.

Som Making Space. Jag vill vattna och gödsla och vårda den här platsen tills den frodas som en prunkande trädgård. Och yoga. Min kropp behöver kärlek. Mer skratt och lek med min dotter. Hon har den mest magiska fantasin, jag vill lära mig av henne att ta saker och ting på mindre allvar.

De sista skälvande veckorna av det här året ska jag ägna åt att rensa ut. Både saker och aktiviteter som inte längre ger näring till det jag verkligen vill.

Vad vill du göra mer plats för i ditt liv? Och vad behöver du välja bort och rensa ut för att skapa den platsen?

Har fastnat för texter om just det här den senaste tiden, här är några av dem:

“Och så snart jag vet vad jag vill ha mer av så vet jag också vad som måste bort.”  – Anna Lovind

“Make space for what you want to show up.” – Danielle LaPorte

“What’s the antidote? Focus. Sticking to something long enough to really learn it.” – Leo Babauta

 

/eva

 

 

 

 

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes