Ett rum i taget – hallen

Det är i hallen allt börjar. Varje gång du öppnar dörren till ditt hem är det hallen du möts av. Den kanske inte är större än att det ryms en dörrmatta och ett par krokar, eller så har du några kvadratmetrar att breda ut dig över. Oavsett hur stor eller liten den är så behöver hallen vara vacker, välorganiserad och fri från onödiga prylar. Varför? Jo, därför att hallen sätter tonen för resten av ditt hem och om känslan när du öppnar ytterdörren varenda dag är att du helst vill vända och gå därifrån igen så påverkar det dig. Inom Feng Shui pratar man om hallen och entrén som det viktigaste utrymmet av alla i ditt hem. Det är här energin kommer in och för att den ska kunna flöda fritt och berika våra liv så behöver det vara rent och fint! Är det någonstans i hemmet du ska anstränga dig extra mycket för att få till det så är det här.

Om hallen nu behöver lite kärlek och omtanke, i vilken ände ska du börja? Med att rensa såklart. Om du är hemma och läser det här, gå ut i hallen och se dig omkring. (Om du är någon annanstans, blunda och se hallen framför dig). Ställ dig med ryggen mot ytterdörren. Vad ser du? Kan du direkt avgöra vad som behöver bort för att skapa mer luft och lugn?  Oavsett hur synlig eller gömd röran är så kommer här några heta tips på vart du kan börja röja:

Skohyllan – gör dig av med alla skor som du (eller andra i familjen) aldrig använder. Står sommarskorna framme mitt i vintern? Ta undan och förvara dem någon annanstans så länge.

Ytterkläder – samma här, rensa bort allt du inte använder. Häng undan sådant som inte är i säsong. Knappar som saknas i favorit-rocken? Få det gjort på en gång.

Vantar/mössor/halsdukar – med största sannolikhet finns det ett och annat omaka par vantar, gamla mössor och kanske en yllesjal som malen har varit på. Bort med allt som inte används!

Om du har skåp och lådor i hallen så hjälps det inte att röran göms bakom dörrarna. Även “osynlig” röra påverkar dig. Men så länge skåpen är välorganiserade så är de i själva verket toppen just i hallen eftersom det oftast är mycket prylar som ska samsas på en liten yta, och ju mer du kan gömma bakom dörrar desto lugnare blir intrycket.

När rensandet är klart, då kan du börja fundera över hur du vill känna dig när du kommer hem. Ditt liv kanske susar fram i hundratjugo och väl hemma behöver du lugn, vila och återhämtning. Eller så har du ett lungt och stillsamt jobb och behöver få energi och fart när du kommer hem. Ta en stund eller till och med några dagar och känn efter. Om ni är fler i familjen så behöver alla som vill få vara med och tycka.

Sen är det bara att skrida till verket! Behövs det ny färg på väggarna, bättre förvaring, konst eller nya lampor? Ibland krävs det att man tänker om helt, och ibland räcker det med en ny tavla på väggen så är man i hamn.

Låt hallen bli ett rum som får dig att le och känna dig välkommen när du kommer hem.

 

Hall

Bilder från www.elledecoration.se och www.norrgavel.se.

 

 

 

 

 

 

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes