Om mig

 

Allt började i det lilla rummet på Smasvägen, det med rosentapeten. Låt mig förklara:

Jag växte upp i ett hem med många barn och där dörren alltid stod öppen för alla barnens vänner. För att överhuvudtaget ta sig in i huset behövde man först bestiga berget av skor innanför dörren. Att sedan ta sig vidare innebar ett zick-zackande mellan skolväskor, leksaker och tillfälliga kojor. Min mamma måste ha haft superkrafter som trots allt lyckades hålla kaoset av barn och prylar i någorlunda schack.

Men i mitt rosenrum rådde total ordning. Där var sängen bäddad och strumporna låg i par. I mitt rum var det jag som bestämde och jag upptäckte att ordningen skänkte någon slags vila från den eviga virvelvind som svepte genom vårt hus.

Ända sedan dess har jag älskat att rensa och skapa ordning och reda. (Med undantag av en period i tonåren, då pappa påstår att det låg bananskal under min säng och ruttnade…).

Var än jag är lämnar jag efter mig lite mer ordning än när jag kom. Bara för att jag njuter så mycket av det. För att jag tycker att (lagom) ordning ofta är lika med skönhet, och skönhet spelar roll.

 

bild(2)

 

Kalla mig rensa i röran-konsult, ordning och reda-expert eller ivrig förespråkare för stökfria hem och smart organiserade arbetsplatser. Min expertis är egenhändigt hopkommen och baseras på många års erfarenheter och kunskapsinsamlande:

Som butikschef på Granit pratade, tänkte och andades jag förvaring från morgon till kväll och jag lärde mig massor – om förvaring såklart men också om människors olika behov och hur trötta många är på att hantera alla prylar som svämmar över våra liv.

För sju år sedan följde jag min nyfikenhet och utbildade mig till Feng shui-konsult. Feng shui är en uråldrig österländsk lära som syftar till att skapa sköna och hälsosamma miljöer inomhus och utomhus.

Under två fullspäckade år utbildade jag mig till projektledare på Kulturverkstan i Göteborg. Och som sådan har jag koll på alla tänkbara typer av planerings- och organiseringsverktyg.

Sen har jag också flyttat 28 gånger, vilket har gjort mig till något av en expert på att packa smart och på att ständigt rensa och hålla mitt bohag tajt och lättflyttat.

 

Sugen på mer ordning du med? Här kan du läsa mer om hur vi kan jobba tillsammans.

 

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes